Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Ugnsbakad lax med risonisallad

Sätt guldkant på middagen med den här snabblagade laxrätten med Sour cream onion.

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rydbergs Sourcream & Onion
Laxfilé
4 stycken
4 stycken
Risoni
2,5 dl
2,5 dl
Sojabönor
1 paket (250 gram)
1 paket (250 gram)
Rödlök
1 st (liten)
1 st (liten)
Körsbärstomater
1 ask (250 gram)
1 ask (250 gram)
Hjärtsallad
1 liten påse
1 liten påse
Ärtskott
1 liten ask
1 liten ask
Citron
1 st
1 st

TIPS: Gott att variera med Rydbergs Mangoraja!

Gör så här

1.

Skär laxfiléerna i tre mindre bitar per filé. Lägg laxfiléerna i en ugnsform, pressa över citronsaft, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Tillaga på 150 grader tills fisken har en innertemperatur på 60 grader.

2.

Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. Blanda den kokta risonin med tinade sojabönor, halverade körsbärstomater och tunt skivad rödlök. Krydda med salt, peppar och ringla över olivolja.

3.

Skölj salladsbladen och lägg dem på ett stort fat. Lätt på de tilllagade laxbitarna och toppa med Rydbergs Sour cream onion eller Green Goddess och ärtskott. Servera med risonisallad och citronklyftor.

Klart!

prova också

Kycklingsallad med grillad citron