Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Svampgyros med dubbla kebabsåser

Servera supersmarriga svampgyros med dubbla kebabsåser – för maximal smak och njutning!

30 min
1
2
3
4
5
2 röster
3 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 3 portioner

Rydbergs Het Kebabsås
Rydbergs Vit Kebabsås
Portabellosvamp
400 gram
400 gram
Smör eller olja
till stekning
till stekning
Vitlök
4 klyftor
4 klyftor
Oregano
2 tsk
2 tsk
Timjan
2 tsk
2 tsk
Dijonsenap
2 tsk
2 tsk
Citronjuice
2 msk
2 msk
Socker
0,5 tsk
0,5 tsk
Olja
1 mask
1 mask
Vatten
0,5 dl
0,5 dl
Salt och peppar
Tortillabröd eller pitabröd
Ugnsbakade pommes
Tomat, gurka och sallad
efter smak
efter smak
Rödlök och bladpersilja
efter smak
efter smak

TIPS: Variera eller blanda svampar efter tycke och smak!

Gör så här

1.

Värm en stekpanna med olja eller smör.

2.

Skär svampen i tjocka skivor och stek i någon minut tills den mjuknar lite.

3.

Riv vitlök och stek i några minuter till.

4.

Tillsätt kryddorna och rör om.

5.

Blanda vatten, dijonsenap, socker, citronjuice och soja i en skål och tillsätt i pannan.

6.

Stek tills vätskan har försvunnit och svampen fått en liten stekyta.

7.

Värm bröd och fyll med grönsaker, svamp, ugnsbakade pommes, vit kebabsås och het kebabsås.

Klart!

Gillar du svamp?

PROVA VÅRA MAGISKT GODA SVAMPBURGARE