Värm en stekpanna med olja eller smör.
Svampgyros med dubbla kebabsåser
Servera supersmarriga svampgyros med dubbla kebabsåser – för maximal smak och njutning!
Ingredienser
Receptet gäller för 3 portioner
Rydbergs Het Kebabsås
Rydbergs Vit Kebabsås
Portabellosvamp
400 gram
400 gram
Smör eller olja
till stekning
till stekning
Vitlök
4 klyftor
4 klyftor
Oregano
2 tsk
2 tsk
Timjan
2 tsk
2 tsk
Dijonsenap
2 tsk
2 tsk
Citronjuice
2 msk
2 msk
Socker
0,5 tsk
0,5 tsk
Olja
1 mask
1 mask
Vatten
0,5 dl
0,5 dl
Salt och peppar
Tortillabröd eller pitabröd
Ugnsbakade pommes
Tomat, gurka och sallad
efter smak
efter smak
Rödlök och bladpersilja
efter smak
efter smak
TIPS: Variera eller blanda svampar efter tycke och smak!
Gör så här
1.
2.
Skär svampen i tjocka skivor och stek i någon minut tills den mjuknar lite.
3.
Riv vitlök och stek i några minuter till.
4.
Tillsätt kryddorna och rör om.
5.
Blanda vatten, dijonsenap, socker, citronjuice och soja i en skål och tillsätt i pannan.
6.
Stek tills vätskan har försvunnit och svampen fått en liten stekyta.
7.
Värm bröd och fyll med grönsaker, svamp, ugnsbakade pommes, vit kebabsås och het kebabsås.
Klart!
Gillar du svamp?