Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Sötpotatispommes med Sour cream onion

Frasiga, havssaltade sötpotatispommes är ett magiskt gott tillbehör till grillat, kött och kyckling!

45 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rydbergs Sourcream & Onion
Sötpotatis
3 stycken
3 stycken
Olivolja
3 msk
3 msk
Havssalt
2 tsk
2 tsk

TIPS: Lämna lite skal kvar för mer rustika pommes!

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär sötpotatisen i stavar. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Strö över flingsalt.

2.

Baka i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Rör om försiktigt när hälften av tiden gått. För extra krispiga frites använd grillfunktionen de sista minuterna.

3.

Servera pommesen med Rydbergs Sour cream onionsås.

Klart!