Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Smörgåstårta med gubbröra

Smörgåstårta är perfekt att bjuda på när det är kalas eller buffé. Prova denna magiskt goda variant med potatissallad Créme Fraiche.

60 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rydbergs Potatissallad Creme Fraiche
750 gram
750 gram
Smör
100 gram
100 gram
Matjesill
2 burkar
2 burkar
Ägg
6 st
6 st
Rödlökar
2 st
2 st
Gräslök
1 knippe
1 knippe
Rågbröd
8 skivor
8 skivor

TIPS: Skär upp i mindre portionsbitar vid buffé!

Gör så här

1.

Bryn smöret i en stekpanna tills det doftar nötigt. Låt svalna.

2.

Hårdkoka äggen och skär två av dem i 1×1 cm tärningar. Skiva de resterande fyra och spara.

3.

Tärna ner sillen i lika stora bitar som ägget.

4.

Blanda de tärnade äggen och sillen med potatissalladen och avsluta med att tillsätta 2 msk av det avsvalnade brynta smöret. Smaka av med salt och peppar.

5.

Finhacka rödlöken och gräslöken och blanda ihop.

6.

Lägg upp fyra skivor rågbröd intill varandra på ett fat med ett smörgåspapper i botten. Lägg ett lager med potatisblandningen ovanpå rågbrödet. Lägg ett till lager med fyra skivor rågbröd. Lägg ut äggskivorna så att det täcker rågbröden. Strö över lökblandngen. Avsluta med att ringla det brynta smöret över allt.

Klart!

prova också!

lyxig plocktallrik