Börja med den kinesiska BBQ-såsen: Blanda alla ingredienser till såsen i en liten kastrull och koka upp försiktigt, rör om då och då, tills sockret har löst sig.
Kycklingbowl med risnudlar och grönsaker
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Gör så här
Sänk värmen och låt sjuda i 2-3 minuter tills såsen har reducerats något och tjocknat.
Låt såsen svalna eller använd den varm för att glaza krispig kyckling eller fläsk.
Skär kycklingfiléen i små tunna strimlor.
Blanda majsstärkelse och vetemjöl i en stor skål. Tillsätt kycklingen och blanda noggrant så att varje bit kyckling är täckt.
Värm en generös skvätt olja i en stor non-stick stekpanna och tillsätt hälften av kycklingen. Stek i 2-3 minuter på medelhög värme, rör om och fortsätt steka tills kycklingen är brynt på alla sidor och helt genomstekt. Ta upp kycklingen och lägg på en tallrik med hushållspapper för att absorbera överflödig olja. Upprepa med resten av kycklingen. Alternativt kan du använda två pannor.
När all kyckling är färdiglagad, torka ur stekpannan. Tillsätt den kinesiska BBQ-såsen och värm på låg värme i en minut tills den är genomvarm. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och rör om för att täcka den med såsen.
Koka risnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.
Låt mangon tina och snabbkoka edamamebönorna.
Hyvla både morötterna och rödkålen.
Sätt ihop din bowl med risnudlar, kyckling, grönsakerna, mango, drizzla över dressingen och toppa med sesamfrön.