Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Kikärtssallad med rostad blomkål och mangoraja

45 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rydbergs Mangoraja
Kikärtor
1 paket – 380 gram
1 paket – 380 gram
Blomkålshuvud
1 st
1 st
Babyspenat
40 gram
40 gram
Hackad mynta & persilja
1 dl
1 dl
Hackade rostade mandlar
0,5 dl
0,5 dl
Granatäppelkärnor
0,75 dl
0,75 dl
Citron
1 st
1 st
Olivolja
en skvätt
en skvätt
Salt & peppar

Gör så här

1.

Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Ställ åt sidan.

2.

Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkålsbuketterna i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och blanda. Salta och peppra. Rosta blomkålen i ugnen i ca 20 minuter, eller tills den fått färg. När det är ungefär 5 minuter kvar av koktiden, lägg på kikärtorna på plåten och låt dem värmas med blomkålen.

3.

Lägg spenaten i botten av ett stort serveringsfat. Lägg blomkålen och kikärtorna ovanpå, följt utav de hackade örterna, mandelhacket och granatäppelkärnorna. Ringla över lite olivolja, generöst med citronsaft, flingsalt och peppar. Vänd runt lite lätt. Avsluta med att ringla över Rydbergs Mangoraja.

Klart!

prova också

Buddha bowl