Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingsallad med spetskål & grillad citron
Ta genvägen till magi: blanda Rydbergs Coleslaw med kyckling och grillad spetskål – snabbt, enkelt och supergott!
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
TIPS: Salladen passar också perfekt på en buffé!
Gör så här
Rör ihop alla kryddor inklusive saltet och blanda runt med kycklingen.
Dela spetskålshuvudet i två delar på längden. Fördela 1 msk smör på vardera halva och strö över salt. Baka i ugnen i 30-40 minuter beroende på kålhuvudets storlek. Det ska få rejält med färg och vara bakat igenom. Låt svalna.
Stek kycklingen hastigt i en panna med rapsolja tills den är helt igenom tillagad.
Skär bort roten från båda spetskålshalvorna och skär kålen i mindre bitar.
Blanda Rydbergs Coleslaw med den stekta kycklingen, den bakade spetskålen, citronsaft och -skal samt de rostade cashewnötterna.
Lägg upp i en fin skål eller på ett fat, ringla lite god olivolja över och strö över flingsalt.