Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Kycklingsallad med spetskål & grillad citron

Ta genvägen till magi: blanda Rydbergs Coleslaw med kyckling och grillad spetskål – snabbt, enkelt och supergott!

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rydbergs Coleslaw
350 gram
350 gram
Kycklinglårfilé
4 st, skurna i små bitar
4 st, skurna i små bitar
Spetskål
1 st
1 st
Paprikapulver
3 tsk
3 tsk
Salt
3 tsk
3 tsk
Cayennepeppar
1 tsk
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
1 tsk
Smör
2 msk
2 msk
Citron
1 st – saft och rivet skal
1 st – saft och rivet skal
Rostade cashewnötter
1 dl
1 dl
Olivolja
Flingsalt

TIPS: Salladen passar också perfekt på en buffé!

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 200 grader.

2.

Rör ihop alla kryddor inklusive saltet och blanda runt med kycklingen.

3.

Dela spetskålshuvudet i två delar på längden. Fördela 1 msk smör på vardera halva och strö över salt. Baka i ugnen i 30-40 minuter beroende på kålhuvudets storlek. Det ska få rejält med färg och vara bakat igenom. Låt svalna.

4.

Stek kycklingen hastigt i en panna med rapsolja tills den är helt igenom tillagad.

5.

Skär bort roten från båda spetskålshalvorna och skär kålen i mindre bitar.

6.

Blanda Rydbergs Coleslaw med den stekta kycklingen, den bakade spetskålen, citronsaft och -skal samt de rostade cashewnötterna.

7.

Lägg upp i en fin skål eller på ett fat, ringla lite god olivolja över och strö över flingsalt.

Klart!

prova också!

Ugnsbakad lax med risonisallad