Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Grilltallrik med kyckling och halloumi

En lyxig grilltallrik där alla hittar sin favorit – servera med flera såser för extra valfrihet!

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rydbergs Bearnaisesås
Rydbergs Sour Cream Onion
Rydbergs Potatissallad
Röd paprik
1 st
1 st
Små champinjoner
12 st
12 st
Gul lök
1 st
1 st
Grillolja
5 msk
5 msk
Halloumi
1 paket
1 paket
Färsk grön sparris
1 knippe
1 knippe
Bacon
1 paket
1 paket

TIPS: Välj Potatissallad med Vitlök eller Purjolök för extra smak!

Gör så här

1.

Lägg grillspetten i kallt vatten, gärna en timma innan grillning, för att minska risken att de bränns under grillning.

2.

Skär kycklingen i kuber. Skölj paprikan och skär i ca 2×2 cm stora bitar. Skala och klyfta löken. Borsta av champinjonerna och skär bort det yttersta på stammen. Trä kyckling, paprikabitar, lökklyftor samt champinjoner växelvis på grillspett. Pensla grillspetten med lite grillolja.

3.

Skär halloumin i ca 1 cm tjocka skivor.

4.

Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Förväll sparrisen genom att koka upp lätt saltat vatten, lägg i sparrisen, dra kastrullen av plattan och låt dem ligga i 2 minuter. Plocka upp sparrisen och låt svalna. Rulla in 2-3st sparris i en skiva bacon. Pensla med lite grillolja.

5.

Grilla grillspett, halloumi och baconrullad sparris.

6.

Servera med Rydbergs Potatissallad, Rydbergs Bearnaisesås samt Rydbergs Sour cream onion.

Klart!

prova också!

Grillade grönsaksspett med linssallad