Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Grillade grönsaksspett med linssallad

Grillade grönsaker och en matig linssallad är en supergod grön rätt som får extra smak med Rydbergs Vitlökssås.

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rydbergs Vitlökssås
Zuccini
0,5 st
0,5 st
Röd paprika
1 st
1 st
Gul paprika
1 st
1 st
Champinjoner
6 st
6 st
Rödlöd
1 st
1 st
Majskolvar, förkokta
2 st
2 st
Salladsblad
1 påse
1 påse
Kokta linser
1 förpackning
1 förpackning
Körsbärstomater
0,5 ask
0,5 ask
Citroner (skal och saft)
0,5 st
0,5 st
Olivolja
3 msk
3 msk
Salt och peppar
2 nypor
2 nypor

TIPS: Byt ut såsen till Rydbergs Green Goddess för en helt vego rätt!

Gör så här

1.

Lägg grillspetten i kallt vatten, gärna en timma innan grillning, för att minska risken att de bränns under grillning.

2.

Värva bitar av zucchini, paprika, champinjon och klyftor av rödlök på spett. Pensla spetten med olja och krydda med salt och peppar. Dela majskolvarna i fyra bitar. Grilla spetten och bitar av majskolv runt om.

3.

Skölj linserna i vatten och låt rinna av. Dela tomaterna på hälften. Blanda med salladsblad med linser och tomat. Vispa ihop zest och saft från citron med olja. Smaka av med salt och peppar. Blanda med salladen.

4.

Servera grillspett och majs med Rydbergs Vitlökssås och linssallad.

Klart!

PROVA OCKSÅ

Vegoburgare med Sriracha mayo