Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Grillad portabelloburgare

Svampen portabello är perfekt att lägga på grillen eller att steka i stekpanna. Till de här smarriga burgarna är det smart att välja de största svamparna du hittar.

30 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rydbergs Sriracha Mayo
Portabellosvampar
4 st
4 st
Hamburgerbröd
4 st
4 st
Halloumiost
1 paket
1 paket
Picklad rödlök
1 ask
1 ask
Tomat
1 st
1 st
Salladsblad
0,5 påse
0,5 påse

TIPS: Hoppa över osten om du vill göra burgarna helt veganska

Gör så här

1.

Ta bort foten på svampen. Grilla eller stek svamparna tills de börjar bli mjuka. Vänd på dem, och stek eller grilla lika länge på andra sidan, cirka 15 min.

2.

Grilla osten tills kanterna börjar smälta lite innan den vänds och grillas på andra sidan. Om du använder stekpanna, stek osten osten utan smör eller olja. Låt den steka 2-3 min på varje sida.

3.

Gör en hamburgare med bröd, portabellosvamp, saganakiost, picklad rödlök, tomat, sallad och Rydbergs Sriracha mayo.

Klart!