Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Buddha Bowl

En matig och färgsprakande vegetarisk bowl – passar lika bra till lunch som till middag!

45 min
1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rydbergs Vit Kebabsås
Libanesisk falafel
1 påse
1 påse
Rött eller svart ris
3 dl
3 dl
Rivna morötter
3 st
3 st
Citronsaft
2 msk
2 msk
Grönkålsblad
6 st stora
6 st stora
Olivolja
Avokado
2 st
2 st
Salt och peppar
Chiliflakes

TIPS: Ett kokt, halverat ägg är gott till!

Gör så här

1.

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2.

Riv morötterna och blanda med citronsaften. Ställ åt sidan.

3.

Skölj grönkålen och skär bort den grova mittvenen. Hacka bladen och lägg i en skål. Ringla över lite olivolja och massera grönkålen med rena händer i någon minut tills den mjuknat något. Salta och peppra.

4.

Skiva avokadon och lägg på ett fat. Ringla över olivolja, flingsalt, chiliflakes och svartpeppar.

5.

Tillaga falafel enligt anvisningarna på förpackningen.

6.

Fördela riset mellan 4 skålar. Toppa vardera skål med en hög rivna morötter, en hög masserad grönkål, avokadoskivorna samt önskad mängd falafel. Avsluta med att ringla över vit kebabsås.

Klart!

PROVA också!

kikärtssallad med rostad blomkål & mangoraja