Vår goda historia
Följ med på Rydbergs smakrika historia som började i en fiskaffär på Södermalm i Stockholm. Året var 1937 och makarna Rydberg hade precis börjat tillverka och sälja sin egen majonnäs.
Rydbergs majonnäsfabrik
1937 började Inez och Bertil Rydberg tillverka och sälja majonnäs i sin fiskbutik på Södermalm. Majonnäsen producerade i den bakre delen av butiken, och gick först under namnet Stockholms Majonnäsfabrik, men bytte senare namn till Rydbergs Majonnäsfabrik.
1951 har majonnäsproduktionen vuxit ur butikslokalen, och paret Rydberg bygger ett hus i Skogås där de inreder källaren till storkök. I samband med detta anställs tre personer till företaget.
Det moderna Rydbergs föds
1973 uppnår Rydbergs majonnäsfabrik en årsproduktion av hela 300 ton. Vid denna tidpunkt känner Inez och Bertil att det är dags dra sig tillbaka och Rydbergs säljs till Monica och Tom Christensen.
De nya ägarna flyttade verksamheten till en före detta livsmedelsbutik i Vällingby norr om Stockholm. Det är här som det moderna Rydbergs föds, och flera av våra klassiker börjar produceras, bland annat potatissalladen, rödbetssalladen och mimosasalladen.
Marknadsledare i Sverige
Redan i början av 80-talet var Rydbergs en stor leverantör av kylda sallader som levererades i lösvikt till butikerna. Till julhelgerna såldes sillsallader och rödbetssallader i konsumentförpackningar.
1986 var Rydbergs svensk marknadsledare på kylda sallader och majonnäsbaserade dressingar, och flyttade då in i egna, nybyggda lokaler på 2600 kvm i Lunda Industriområde i norra Stockholm. Vid denna tidpunkt var ett 50-tal personer anställda på Rydbergs och över 3000 ton egentillverkade produkter levererades.
Del av Foodmarkfamiljen
1990 köpte lantbruksägda Arla upp Rydbergs, och fyra år senare kom Foodmark in i Arla. Men redan 1996 sålde Arla bolagen vidare till Agra-koncernen – och Rydbergs blev en del av Foodmark-familjen, som ägs av Agra.
Foodmark har växt stadigt på den svenska sås- och salladsmarknaden och förutom Rydbergs är även Fjällbrynt, Lohmanders, Jensens Køkken, Delikatessfabriken, K-Salat och Mills del av koncernen.
Vi fortsätter skapa magiska stunder
Under 2000-talet har vi på Rydbergs fortsatt bjuda svenska folket på en smakresa. Vi har utökat vår sortiment av kalla såser och färdiga sallader och röror – och vi jobbar vidare med att ta fram produkter av hög kvalitet som inspirerar till enkla och goda matupplevelser.
Våra produkter tillverkas idag i Haninge söder om Stockholm och i Klintehamn på Gotland.